Meghívó

Földünk a KÉK BOLYGÓ
(2013.08.02.16.00-kor)

A környezetvédelem és annak szeretete nagyon fontos része a gyermekek nevelésének. Ennek a programsorozatnak első részeként az IKSZT. házunkban a résztvevő helyi gyerekekkel és fiatalokkal interaktív beszélgetés keretében átvettük a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságát, hogy mit tehet a helyi lakosság (a gyerekek is) ennek érdekében. Felsorolásra került, hogy mik a környezetszennyező, (pl.légszennyezés,vízszennyezés,stb.) és környezetkímélő megoldások, (pl.szelektív hulladékgyűjtés, vagy a tudatos vásárlás fontossága, stb.)
Átbeszéltük, hogy a program folytatásaként milyen további tennivalóink lesznek, amelyekben szívesen részt vesznek újra a most megjelentek is.(pl. virágültetés, faültetés, kertészkedés,környezetünk rendben és tisztán tartása stb.) Ennek érdekében a későbbiekben szakembereket (kertész) is bevonunk majd.
Első lépésként a mai napon az IKSZT. ház környezetét tettük rendbe közösen,( Fűnyírás, leveles és fűnyesedék összegyűjtése későbbi komposztáláshoz, járdák és parkoló takarítása, stb.)
E-témában plakát-rajz versenyt is meghirdettünk, melynek eredményét ma hoztuk nyilvánosságra.